۵ تکنیک برای پرورش کودک خلاق

یکی از تکنیک‌های پرورش کودک خلاق، مواجه کردن آن‌ها با چالش‌ها به روش‌های گوناگون است که باعث افزایش هوش و خلاقیت آن‌ها می‌شود. زمانی که کودکان خلاقیت را در خود پرورش می‌دهند، می‌آموزند که به غرایز و توانایی‌های منحصر به فردشان اعتماد کرده و همچنین آن‌ها دید مثبتی به روند حل مسئله پیدا می‌کنند.

با پرورش ما در آینده شاهد این خواهیم بود که این کودکان در بزرگسالی تبدیل به انسان‌هایی متکی به نفس و کاردان شوند.

روش‌های بسیاری برای پرورش وجود دارد و خیلی از آن‌ها بستگی به خلقیات و توانایی‌های فرزندتان نیز دارد، مهم‌ترین و بهترین راه برای پرورش، آموزش هنر به کودکان است، در ادامه می‌خواهیم 5 تکنیک برای پرورش کودک خلاق را بررسی کنیم پس با ما تا انتها مقاله همراه باشید.

با ثبت‌نام در کلاس‌های حضوری و آنلاین توانک، خلاقیت را در فرزندانتان پرورش دهید.

 

1. بگذارید کودکان اشتباه کنند

اگر فرزند شما بعد از اشتباه ناامید شد یا احساس شکست کرد با او برای جبران و تلاش کردن و ادامه دادن برای تغییر نتیجه صحبت کنید؛ زیرا کودکانی از شکست خوردن می‌ترسند و سبب شده حس کنجکاوی در آن‌ها سرکوب شود.

باید کودکان خود را راهنمایی کنید که چگونه می‌تواند اشتباهش را جبران کند، دقت کنید فقط راهنمایی کنید و خودتان اشتباه او را اصلاح ننمایید، روش صحیح بـرخورد با اشتباهات کودک می‌تواند در افزایش اعتماد به نفس او بسیار تأثیر گذار باشد.

باید در نظر داشته باشیم هرگز کودکمان را از شکست نترسانیم و به آن‌ها یادآوری کنیم که شکست مقدمه موفقیت و پیروزی است، اشتباهاتی را که اخیراً انجام داده‌اید را با کودکانتان در میان بگذارید تا بدانند اشتباه کردن یک امر عادی است.

2. تربیت کودک خلاق با آموزش نقاشی

نقاشی در پرورش بسیار تأثیر گذار است، نقاشی کودکان چیزی بی‌محتوا یا بدون ارزش نیست، بلکه فعالیتی هست که دارای ارزش محتوایی بسیار بالا بوده و از جنبه‌های مختلف هنری و آموزشی قابل توجه است. نقاشی کردن بهترین روش آزاد گذاشتن قوای تخیل کودکان است، هر آن چیزی که قدرت ذهن را محدود کند، خلاقیت را نیز محدود کرده و مانع رشد آن می‌شود.

یکی از روش‌های مرسوم در آموزش نقاشی به کودکان، روش تکمیلی است، این روش یکی از روش‌های کاملاً محدود و بسته می‌‌باشد که اگر به طور مداوم از آن استفاده شود منجر به افت خلاقیت کودکان نیز خواهد شد.

روش تکمیلی معمولاً در کتاب‌های نقاشی و سرگرمی کودکان دیده می‌شود که معمولاً کپی کردن را به کودکان می‌آموزند، البته این کتاب‌ها گاهی برای ابتدای روند آموزش و آشنایی کودک با محرک‌های مختلف محیطی خوب است ولی استفاده زیاد و همیشگی، روح خلاقیت و استعداد هنری کودک را از بین می‌برد.

3. موسیقی یکی از تکنیک‌های پرورش کودک خلاق

یکی دیگر از کارهایی که باعث افزایش خلاقیت کودکان می‌شود استفاده از وسایل موسیقی است. موسیقی‌هایی که از روی برنامه و اصول ساخته شده‌اند باعث بروز خلاقیت‌ها در دیگر هنرها نیز می‌شود.

موسیقی عاملی است که می‌تواند انسان را به شادی، غم و ترس سوق دهد. پس بین هنر، احساسات درونی و خلاقیت انسان‌ها ارتباطی نزدیک وجود دارد و از این می‌توان برای پرورش شخصیت اخلاقی و اجتماعی کودک کمک گرفت و با ایجاد اعتماد به نفس شخصیتی قدرتمند را به او بخشید.

هنگامی که کودک با سازهای اسباب بازی خود صدا تولید کرده و آواز می‌خواند، شاد است، در واقع در حال بروز استعدادهای و توانایی‌های ذاتی خودش بوده که با تحسین و تشویق آن می‌توانید این خلاقیت را در ذهن او پرورش دهید.

4. داستان نیمه کاره

تعریف کردن داستان برای کودکان خیلی جذاب بوده و یکی از راهکارهای مهم پرورش کودک خلاق است. همچنین سعی کنیم گفتن داستان را به آخر شب محول نکنیم ما می‌توانیم در طول روز هم از داستان گویی استفاده کنیم. و سعی کنیم که از داستان‌های نیمه کاره هم برای کودکان نیز تعریف کنیم و بگوییم که حالا این شخصیت داستان چه کاری باید انجام دهد.

وقتی فرزندمان بقیه داستان را تعریف می‌کند با دقت به داستان او گوش کنیم و بگذاریم به صورتی که دوست دارد داستان را به پایان برساند، این تمرین می‌تواند به قدرت کلامی کودک کمک کند تا مهارت‌های کلامی و فن بیان او نیز تقویت شود.

5. ایجاد فضای پرسش گری

باید به کودکان خود کمک کنیم تا جواب سؤالاتشان را خودشان به دست آورند. وقتی کودک سؤال می‌کند اکثر والدین جواب سؤالاتت آن‌ها را می‌دهند در صورتی که باید فقط به حل آن سؤال ما کمک کنیم.

در حال حاضر برای حل اکثر سؤالات کودکان خود اینترنت به کمک آن‌ها می‌آید. جواب هر پرسشی را می‌توانند با یک سرچ ساده در آن پیدا کنند. و بهترین حالت این است که به آن‌ها بگوییم خودت چطور فکر می‌کنی و به نظرت می‌تواند جواب این سؤال چه باشد. در ادامه می‌گوییم حالا بیا باهم جوابش را پیدا کنیم.

یا خودمان شرایط را به‌گونه‌ای پیش ببریم که خودمان از او سؤال کنیم. به عنوان مثال: کی گفته است که این مسئله را فقط از این راه باید حل کنیم. و با این پرسش از کودک به آن‌ها یاد می‌دهیم. یک مسئله راه‌حل‌های مختلفی می‌تواند داشته باشد.

یا سؤالاتی مانند این که چه می‌شد اگر فیل‌ها هم پرواز می‌کردند؟  تصور کن اگر دولفین‌ها هم راه می‌رفتند چه اتفاقی می‌افتاد؟ یا به نظرت فیل و زرافه نیز چه شباهت‌هایی با هم دارند؟

سؤالاتی از این قبیل هم به خلاقیت کودک کمک کرده و هم فضای گفتگو را باز می‌کند. و همچنین فضای مفرحی برای خانواده با استفاده از این تخیل‌ها ایجاد می‌شود. و با استفاده از این فضا خواهیم دید که چقدر قدرت کلامی کودک رشد می‌کند.

بهترین روش برای پرورش کودک خلاق چیست؟

پرسیدن سؤالاتی خلاقانه هم به ما و هم به کودک می‌تواند کمک کند، به‌عنوان‌مثال:

من چگونه می‌توانم مادر خوبی باشم؟ شما فکر می‌کنید چگونه می‌توانید من را شاد کنید؟ ما چه کارهایی انجام بدهیم که بتوانیم محیط زیست بهتری داشته باشیم؟ چگونه پنکه سقفی این‌طوری می‌چرخد؟ و همچنین از کودک بخواهیم برای ضرب دو عدد از چه راه‌های دیگری می‌توان استفاده کرد.

هرکدام از این دست سؤالات کودکان را به فکر کردن وادار می‌کند.گذاشتن وقت کافی هم یکی از راهکارهای تربیت فرزندان خلاق است پس در این راستا کوشا باشیم تا کودکانی خلاق را پرورش دهیم.

ما در آموزشگاه توانک، خلاقیت را به آن‌ها می‌آموزیم و با استعدادیابی و تقویت هوش هیجانی کودکان شما، آینده روشن برای فرزندانتان، تضمین می‌کنیم.

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *